Koolhydraatarm

Deze opleiding heb ik in het buitenland gevolgd. En al wat klanten/patiënten met heel veel resultaten. Ben fier op hun.

Calorieën tellen om te vermageren, is verleden tijd.

Als we minder koolhydraten eten, wordt er minder glucose aangemaakt in het lichaam. Hierdoor wordt er minder tot geen vet aangemaakt en geeft het daarnaast de mogelijkheid om vetreserves te verbranden.

Kooklhydraatarm is niet koolhydraatloos, want we kunnen zonder koolhydraten niet leven. We hebben koolhydraten nodig voor energie, rode bloedcellen, hersenen en spieren. Daarom hebben we altijd een percentage aan koolhydraten nodig. Daarnaast moeten we ook zien dat we voldoende eiwitten innemen om ervoor te zorgen dat de spiermassa niet daalt en je verbrandingsniveau mag ook niet naar beneden. Je basisverbranding van je lichaam daalt niet als je een bepaalde hoeveelheid eiwit neemt. Als je op eigen houtje start is het gevaar dat je het te streng gaat doen wat betreft koolhydraten en eiwitten, en dan heb je een grote kans op terecht te komen in het jojo-effect.

Bij een koolhydraatarme voeding moet worden gewaakt voor voedingsvezeltekort omdat de meeste mensen te weinig groenten eten.

 

Wetenschappelijk onderzoeken:

  • Een voeding met weinig koolhydraten en voornamelijk plantaardig eiwit verlaagt het totaal cholesterol en het slecht LDLcholesterol. Ook is er een daling van de bloeddruk. Bron: The effect of a plant-based low carbohydrate diet on body weight and blood lipid concentrations in hyperlipedemic subjects.
  • Een voeding met weinig koolhydraten en veel eiwitten waarbij men in ketose komt, zorgt ervoor dat iemand minder honger ervaart en minder eet. Bron: Effects of a high protein ketogenic die ton hunger, appetite, and weight loss in obese men feeding ad libitum.
  • Een voeding met weinig koolhydraten leidt in verhouding met een vetarm dieet tot meer gewichtsverlies, een lager cholesterolgehalte, een lagere bloeddruk en een kleinere buikomvang. Een voeding met weinig koolhydraten is gunstiger dan een vetarme voeding omdat dit de risico's op hart- en vaatziekten aanzienlijk verkleint. Bron: A randomized controlled tria on the efficacy of carbonhydrate-reduced or fat-reduced diets in patients attending a telemedically guided weight loss program.
  • Een voeding met veel eiwit (30%) en daarnaast veel beweging zorgt bij obesen en diabetes type 2 voor meer gewichtsverlies, meer verlies van vetmassa en een grotere daling van de buikomvang dan een voeding met veel koolhydraten en minder eiwit. Bron:  A high protein diet with resistance exercise training improves weight loss and body composition in overweight and obese patients with type 2 diabetes.

Voor deze eetgewoonte heb ik al heel veel recepten, alsook een volledig uitgewerkt weekschema met daarbij 14 producten van CIAO CARB.

Dit pakket is dit koop in mijn winkel voor 75 euro. Nu Promo 55 euro.

Indien met lichaamssamenstelling + 20 euro, dus nu aan 75 euro.