''Wie wil, zoekt een mogelijkheid. Wie niet wil, zoekt een reden''

 

VIP lichaamssamenstelling 

 

Eerst meten, dan maatwerk

Hoe is je lichaam samengesteld en wat heeft het nodig? Ondervindt je lichaam al hinder van je overgewicht / ondergewicht?

De weegschaal zegt enkel iets over je gewicht. Je buikomtrek / lengte zegt iets over hoe je overgewicht verdeeld is.

Maar je lichaamssamenstelling geeft essentiële informatie over de hoeveelheid water spieren, vetten in je lichaam, wat jouw lichaam als basisbehoefte heeft en of je cellen goed gevoed zijn. Vooraleer je aan een dieet begint, is het erg belangrijk om informatie te hebben over het evenwicht in je lichaamssamenstelling, je bioactieve celmassa (spieren en organen) en je basisenergiebehoefte.

 

Het is op basis van metingen en analyses dat de aanpak gekozen wordt die voor jouw het meest haalbaar is.

Het is dankzij deze aanpak op maat, dat je je fit en energiek zal voelen.

Een belangrijk verschil om een maatwerk aanpak mogelijk te maken. Zo werk je verantwoord aan een gezond gewicht.

Hoe meten?

Dit gebeurt door middel van een wetenschappelijk gevalideerde BIA-analyse (Bio-elektrische Impedantie Ananlyse) met fasegevoelige BIA 101, dit is een medisch gevalideerde meting, die eenvoudig uit te voeren is.

Op (rechter)hand en (rechter)voet worden 4 electroden aangebracht. Via 2 electroden wordt een niet voelbare stroom door het lichaam gestuurd. De 2 andere electroden meten de wijzingen in deze elektrische stroom.

Zo wordt de weerstand van je lichaam bepaald. Weerstand (impedantie) is eigenlijk de mate waarin de electriciteit door je lichaam stroomt. Als reactie zullen de lichaamscellen, deze stroom even opslaan,vooraleer weer verder te laten stromen. Deze reactie geeft een maat aan van de hoeveelheid en de kwaliteit van je lichaamscellen.

De bijhorende software zet via medisch gevalideerde formules, de gemeten waarden om in een uitgebreide analyse van je lichaamssamenstelling. Dankzij de exclusieve BIAGRAM® en BIAVECTOR® evalueer ik in één oogopslag of je lichaam te weinig, te veel of voldoende vocht bevat en hoe dit in je lichaam verdeeld is. Deze informatie zal er dus voor zorgen dat je bio-actieve celmassa, je vetmassa, spiermassa en je basisenergiebehoefte correct kunnen geëvalueerd worden.

Je totale lichaamsgewicht kan als het ware onderverdeeld worden in 3 compartimenten: je vetmassa, je extra-cellulaire massa en tot slot je bio-actieve celmassa. Elk van deze compartimenten bevat in meer of mindere mate water.

Evenwichtig vermageren betekent dat je bio-actieve celmassa behouden wordt of toeneemt en je vetmassa afneemt. Heel concreet wil dit zeggen dat je één kilo vetweefsel verliest, als je minstens 7000 kcal meer verbruikt dan dat je opneemt. Slaag je bijvoorbeeld in om elke dag 500kcal meer te verbruiken, dan dat je eet en drinkt en dus opneemt, ben je na 15 dagen ongeveer 1kg vetweefsel kwijt.

Je lichaamssamestelling wordt voor de start en tussendoor gemeten en geëvalueerd. Het is een uitstekende manier om te zien hoe je lichaam op al je inspanningen reageert.

En een uitstekende rode draad om je schema zo maximaal mogelijk te personaliseren.